Előfizetői tartalom

FED jegyzőkönyv: vége a kamatemeléseknek?

Portfolio
Tegnap tették közzé az augusztus 8-i FED ülés rövidített jegyzőkönyvét, az ún. FED minutes-et. A kiadott anyag az azóta ismertté vált makroadatokkal együtt azt valószínűsíti, hogy a FED következő kamatdöntése inkább a csökkentés irányába mutat majd az emelés helyett. A lakóingatlanok piacán mutatkozó korrekció illetve az ehhez kapcsolódó vagyonhatás, az energiaárak emelkedése és a korábbi kamatemelések hatása miatt a növekedési ráta 2007 közepén várhatóan a potenciális alatt lesz.

Bár az emelkedő maginfláció néhány tagot aggodalommal tölt el, valószínűsíthető, hogy a következő negyedévekben az árnyomás mérséklődik. Emellett azonban a felfelé mutató kockázatok maradnak. A Bizottság jelezte, hogy az augusztusi kivárás nem jelenti feltétlenül a kamatemelési ciklus végét, a piac azonban emellett is úgy véli, hogy nem lesz most több kamatemelés....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés