Előfizetői tartalom

Gyurcsány: 2011 előtt nem lesz adócsökkentés - koalíciós feszültség-forrás

Portfolio
A konvergencia-program olyan pályát vázol fel, amelyben 2011 végéig nem következik be adócsökkentés Magyarországon - jelentette ki újságíróknak Gyurcsány Ferenc ma délelőtt. A Reuters tudósítása szerint megjegyezte, hogy az adó- és járulékterhek GDP-hez viszonyított aránya az adócsökkentések hiányában is enyhén csökkenni fog a GDP növekedése miatt.

A konvergencia-program vitaanyaga szerint az adóteher idei évi, GDP-arányos mértéke 36.9%, ami 2007-ben 38.8%-ra, 2008-ban 39.0%-ra emelkedik, és csupán 2009-ben mérséklődik 38.6%-ra.   A fenti Gyurcsány-kijelentés annak tükrében igen érdekes, hogy egy tegnapi szakmai konferencián - melyről a portfolio.hu is tudósított - Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter (SZDSZ)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés