Előfizetői tartalom

Felpörgött a kávé piaca - Ezt már a fogyasztók is megérzik majd

Portfolio
Mint arról beszámoltunk, az elmúlt héten 7 éves csúcsra tört a robusta kávé világpiaci ára, mely folyamat mögött ismét Vietnám áll. A 2000-es évek elején pont miattuk esett vissza jelentősen a kávé ára, ugyanis a korábbinál lényegesen nagyobb mennyiségben szüreteltek le kávét az ázsiai országban. Azonban a most fellépő szélsőséges időjárási viszontagságok kapcsán jelentős problémák léptek fel az instantkávé alapanyagául szolgáló robusta termelésében, melynek hatását már a fogyasztók is megérzik majd.

Csúcsra járatva. Az elmúlt időszakban folyamatosan tört újabb és újabb csúcsra az instant kávé alapanyagául szolgáló robusta kávé árfolyama, mely annak volt köszönhető, hogy az idei évben a világ legnagyobb robusta kávétermő területén, Vietnámban a szélsőséges időjárási viszonyok miatt jelentősen visszaesett a termelés.Bár hetekkel ezelőtt még azt állították...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés