Előfizetői tartalom

Olcsóbban élhetnénk - De hogyan?

Portfolio
Az illetékes amerikai hivatal várakozása szerint a 2006-2007-es évben a világ cukortermelése a jelenlegi 144.6 millió tonnáról várhatóan 149.2 millió tonnára nő, miközben a készletfelhasználás a korábbi 30.97 tonnáról 30.92 tonnára csökken le, mely 9 éves mélypontot jelent. Bár a cukor ára az év eleji csúcs óta jelentősen lecsökkent, azonban a piac szereplői szerint a fentiek csak átmenetinek tekinthetőek, ugyanis világszerte növekvő gazdaságoknak és főleg az ethanol iránti fokozatosan növekvő keresletnek köszönhetően további drágulásra lehet számítani.

A Nemzetközi Cukor Szövetség várakozásai szerint a 2006 szeptember 30-ával záruló évben mintegy 149 millió tonna cukortermelés várható, azonban a felhasználás 151.2 millió tonna lesz, mely felülmúlja a korábbi várakozásokat. A 2005 szeptemberével záródó egy évben a világ cukortermelésének jelentős, mintegy 19%-át Brazília adta, mellyel jócskán megelőzte a második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés