Előfizetői tartalom

Közelebb a 10 millióhoz, de lassabban fogyunk

Portfolio
Az év első hat hónapjában lényegesen mérséklődött a népességcsökkenés üteme - közölte a KSH. A születések száma kismértékben emelkedett, a halálozásoké jelentős mértékben csökkent az elmúlt évhez viszonyítva. Jóval kevesebben kötöttek házasságot, mint egy évvel korábban. A népesség becsült lélekszáma az időszak végén 10,070 ezer fő volt.

Az előzetes adatok szerint 2006 első hat hónapjában 48,149 gyermek született, 66,411 lakos hunyt el, és 17,742 házasságkötés történt. Az első két hónapi csökkenést követően március és június között ismét emelkedett a születések száma az előző évhez képest. Összességében az év első hat hónapjában 460 gyermekkel, 1 százalékkal több újszülött jött világra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés