Előfizetői tartalom

Erősödik a fejlődő régió, de beteg a magyar gazdaság -EIU

Portfolio
Az Economic Intelligence Unit elemzése szerint az idei évben várhatóan tovább gyorsul a világgazdaság növekedési üteme. 2006-ban várhatóan 0.4 százalékponttal gyorsabban nő majd a Föld összes országának gazdasága együttvéve, mint tavaly - írja Economist Intelligence Unit legfrissebb tanulmányában. Az idei évre 5.3 százalékot jósolnak az elemzők, míg 2005-ben számításaik szerint 4.9 százalék volt ez a mutató. Ugyanakkor jövőre már nem lesz ilyen rózsás a helyzet, az idei 5 százalék feletti szintről 4.7 százalékra csökken majd a gazdaság bővülési üteme.

A három nagy gazdasági centrum közül idén Nyugat-Európa növekedése lesz a leglassabb, azonban az elemzés szerint jövőre már az észak-amerikai országok gazdasága bővül majd a legkisebb mértékben. Elsősorban az amerikai gazdaság mérsékelt lassulása, az erős euró és a németországi áfa-emelésnek köszönhetően kismértékű gyengülés tapasztalható majd az euró-zóna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés