Előfizetői tartalom

Bokros: "a nyugdíj nem lehet többé politikai cukorka" - töröljük el a minimálbért!

Portfolio
A nyugdíjkorhatár fokozatos 65 évre történő emelésére, a korkedvezményes nyugdíj megszüntetésére és a megszerzett rokkantnyugdíjak évente kötelező felülvizsgálatára (az újak szigorúbbá tételére) tett javaslatot Bokros Lajos, a CEU professzora a HBLF és az ICEG Európai Központ közös szervezésében ma rendezett konferencián. Kijelentette: "a nyugdíj nem lehet többé politikai cukorka" és jelezte: az állam annyira kedvező helyzetbe hozta a nyugdíjrendszer első pillérét (állami), hogy azok jártak jól, akik nem választottak második pillért.

A munkaerő-piaci szabályozás terén Bokros a következő javaslatokat tette: - román és a bolgár állampolgárok szabad munkavállalása az EU-tagság pillanatától (határon túli magyarok segítésének egyik legjobb módja lenne) - a minimálbért el kell törölni (ld. Németország), vagy legalább egységesíteni kell és be kell fagyasztani - a minimálbér adómentességét meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés