Előfizetői tartalom

Bod Péter Ákos: divergencia-programról van szó - nagy különbség

Portfolio
A konvergencia-program tervezete alapján az biztos, hogy a bizonytalanság sokáig fennmarad - jelentette ki előadásában Bod Péter Ákos, a Corvinus Egyetem professzora a HBLF és az ICEG EC mai, reformlehetőségekről rendezett konferenciáján. Előadásának címeként a divergencia-programot adta, indoklása szerint a megismert adatokból az látszik, hogy pl. az infláció (a kiigazítás miatt) érdemben emelkedik, emellett az államadósság GDP-hez viszonyított aránya is intenzíven emelkedik a következő években.

Bod Péter Ákos szerint ki kell mondani, hogy a maastrichti kritériumokban lefektetett "a feladatokat az országok (új EU-tagok) többsége megoldotta, Magyarország nem". A programban nincs benne az euró-bevezetés céldátuma, csak annyi biztos, hogy meddig (2009) bizonyára nem teljesítjük a pénzcseréhez szükséges feltételeket. A professzor szerint "jó volna tudni, hogy meg tudunk-e...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés