Előfizetői tartalom

A vihar már nem veszélyeztet, az oroszok szerint nem kellenek a szankciók

Portfolio
Lefele vette az irányt a Brent típusú kőolaj hordónkénti ára a londoni határidős piacon, miután egyes szakértők szerint az Ernesto névre keresztelt trópusi vihar nem fog pusztítani az olajfúrótornyoktól hemzsegő Mexikói Öböl vidékén. Geopolitikai fronton az olaj árának csökkenésére van hatással, hogy azt orosz védelmi miniszter, Sergei Ivanov pénteken szembehelyezkedett a nyugati országokkal, akik szankciók kivetését szeretnék elérni a negyedik legnagyobb olajkitermelőnek számító Iránnal kapcsolatban.

A nyugati országok augusztus 31-ig adtak időt Iránnak, hogy felfüggessze atomprogramját. Ha a perzsa ország, mely 2005-ben a világ olajkitermelésének 5.1%-át adta nem függeszti fel urándúsítását a megadott időpontig, a nyugati országok szankciókkal sújthatják. Az iráni atomügyekért felelős megbízott Ali Larijani tegnap kijelentette, hogy országa számára stratégiailag fontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés