Előfizetői tartalom

Ernesto feszültséggel teli napokat hozhat az olaj piacára

Portfolio
A pozitív tartományban zárt tegnap az amerikai WTI típusú kőolaj hordónkénti ára, és a nap eleji veszteségeket követően zárásra a Brent árfolyama ismét 70 dollár fölé tudott emelkedni. A ma reggeli határidős kereskedésben ismét felfele vette az irányt az olaj ára, mely a mexikói öböl olajfúró tornyai felé tartó trópusi viharnak és az olasz ENI Spa nigériai egységénél elrabolt három munkás miatti feszültségnek köszönhető.

Az Ernesto névre keresztelt trópusi vihar az időjósok szerint elérheti a mexikói öböl térségét. A vihar napokon belül hurrikánná fejlődhet, így akár jelentős károkat is okozhat az Amerika déli részén fekvő finomítókban. Az összes amerikai olajkitermelés, melynek jelentős hányadát a mexikói öböl térségében működő olajtársaságok teszik ki, 2005-ben a világkitermelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés