Előfizetői tartalom

A nagy olajtársaságok a bioüzemanyag előállítás felé kacsintgatnak

Portfolio
Az olaj árának emelkedése mellett egyre nagyobb mennyiségű tartalék kiaknázása válik profitabilissá, így nem kell arra számítanunk, hogy a közeljövőben nem tudunk benzint tankolni autónkba. A világ legnagyobb olajvállalatai, melyek hatalmas pénzekre tesznek szert az emelkedő olajárakból, mégis az alternatív üzemanyagok felé nyitnak. Az okot a kormányzatok szigorodó szabályozásai, a társadalom felől érkező nyomás és az emelkedő olajárak szolgáltatják , derül ki a Financial Times tegnapi cikkéből.

Már eddig is hallhattunk vállalatokról, melyek nyitnak a bio-üzemanyagok felé, azonban most a legnagyobb olajtársaságok részvételével egy ipari méretű infrastruktúra is kiépülhet . Hogy érzékeltessük a nagy társaságok megfjelenésének fontosságát, érdemes lehet abba belegondolni, hogy a legnagyobb bio-üzemanyagot előállító üzem mérete is jóval elmaradt az olajvállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés