Előfizetői tartalom

Német hangulat-index jön délelőtt

Portfolio
A délelőtt folyamán jelenik meg a német Ifo Institut für Wirtschaftsforschung üzleti hangulat felmérése, amiben 7,000 német vállalatot kérdeznek meg a gazdasági helyzetre vonatkozó várakozásaikról. A kutatásból készített Ifo-index értéke idén az előző hónapig emelkedett, aztán júliusban csökkenni kezdett (105.6) , és az elemzői konszenzus (104.8) szerint ez várható az augusztusi adatra is.

A másik fontos német gazdasági hangulat-index, a Zew, augusztusra 5 éves minimumára érkezett, így valószínűleg az Ifo mutatója is csökkenni fog ebben a hónapban. Az indexek elemzők szerint a 2007-re vonatkozó romló kilátások miatt csökkennek, ugyanis jelenlegi helyzetet értékelő rész-indexeik magasabb értékeket vesznek fel, mint a jövőbeli várakozásokra vonatkozóak.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés