Előfizetői tartalom

Figyelmeztetést kaptunk az S&P-től (2.)

Portfolio
Kelet-Európában leginkább a magyar és a román bankok vannak kitéve a devizahitelezés-jelentette kockázatoknak - figyelmeztetett tegnap kiadott elemzésében a Standard and Poor’s. A hitelminősítő intézet elemzése megjegyzi, hogy a dinamikusan növekvő devizaalapú hitelezés egyelőre nem von maga után azonnali hitelminősítési lépést (pl. leminősítést) az érintett bankok számára, de a kockázatok akadályát képezhetik a jövőbeli pozitív irányú hitelminősítés-változtatásoknak.

Az S&P elemzése kiemeli, hogy a teljes magyarországi hitelállománynak mintegy 50%-a volt tavaly év végén devizaalapú, ami 7%-pontos növekedés egy év alatt. További veszélyt lát az intézet abban, hogy a kis és közepes vállalkozások, illetve a természetes fedezettséggel egyáltalán nem rendelkező háztartások is egyre jobban idegen fizetőeszközben adósodnak el. A devizaárfolyam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés