Előfizetői tartalom

Éveket vártunk erre: végre hihető számokat tervez a kormány

Portfolio
Mind a 2006-os, mind a 2007-es államháztartási hiánycélokat reálisnak tartják az elemzők a kormány új konvergencia-tervezetében, arra azonban nem látnak garanciát hogy a kiigazítás tervezett üteme ezt követően is fennmarad - derül ki a Reuters augusztusi felméréséből. Az elemzői konszenzus erre az évre (10.1%) és 2007-re (6.8%) megegyezik a kormányzati prognózissal (GDP-arányos államháztartási deficit, nyugdíjkorrekció nélkül). A további évek deficitjével kapcsolatos bizonytalanság miatt az euró bevezetése az elemzői konszenzus szerint 2013 előtt valószínűtlen, szemben a kormány által tervezett 2009-2011 közötti idősávval.

A felmérésben résztvevő 23 elemző közül tíz a 6.75 százalékos jegybanki alapkamat negyed százalékpontos emelését jósolta jövő hétfőre, kilencen fél százalékpontos lépést valószínűsítettek és csak négy elemző szerint marad változatlan az alapkamat. A megosztottság a portfolio.hu elemzői felmérését is jól jellemezte, saját kutatásunkban a választ adók többsége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés