Előfizetői tartalom

Esik az olaj ára, de a hurrikánok bármikor lecsaphatnak

Portfolio
A Brent típusú kőolaj ára a mai kereskedés során a 70 dolláros hordónként ár alá esett. Az eladói aktivitás a meglepetésszerűen növekvő benzin és vártnál kisebb mértékben csökkenő nyersolajkészletek hatására bontakozott ki, de hozzájárulhatott az is, hogy nigériai fegyveresek által fogva tartott túszokat engedtek szabadon. Irán választ adott át az atomprogramjának felfüggesztését követelő nyugati országoknak, így enyhültek az ország olajkitermelésének leállására vonatkozó félelmek.

A tegnap közzétett olajkészletadatok a nyersolaj 600,000 hordós csökkenését (konszenzus: 1.2 millió hordós csökkenés), míg a benzinkészletek 400,000 hordós növekedését mutatták (konszenzus: 1.9 millió hordós csökkenés).Kapcsolódó cikkünk2006.08.23 17:18 A meglepetés erejével! -Vártnál magasabb olajkészletekAz olaj piaca legkevesebb öt éve néz szembe a kereslet-kínálat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés