Előfizetői tartalom

Szétkapkodják a maradék nikkelt, történelmi csúcson az árfolyam

Portfolio
Csúcsokat döntöget a nikkel árfolyama a Londoni Fém Tőzsdén (LME), aminek hátterében a kínálati oldal szűkössége áll. Az LME az árfolyamok elszállását megakadályozandó már tett lépéseket az elmúlt héten, azonban mivel a készletek rohamosan közelítenek a kifogyáshoz, történelmi csúcsra lendült a nikkel árfolyama, írja a The Wall Street Journal. Elemzők szerint az árfolyam emelkedése megállíthatatlan, hacsak nem kerülnek elő mindeddig rejtegetett nikkel bányák.

A nikkel árfolyama ebben az évben 90%-kal került feljebb, amivel a legjobban teljesítőnek számít a bázisfémek családjában. Az elsöprő vételi hangulat kibontakozásában a fém iránt növekvő kereslet játszotta a főszerepet, melyet a rozsdamentes acéltermékek iránti emelkedő érdeklődés hajtott.Az egyik LME tag egyéni, vagy vállalati megbízásra hatalmas mennyiségű short...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés