Előfizetői tartalom

Merre dől a mérleg nyelve? - Jelenleg a félelem a nyerő

Portfolio
A Brent típusú kőolaj hordónkénti ára a tegnapi kereskedés során tovább emelkedett egészen a 72 dolláros szintig és jelenleg már el is hagyta azt. A befektetői optimizmust az iráni atomprogram, és az esetlegesen abból fakadó kitermelés visszaesése miatti félelem generálja, míg az eladói oldalon állók azzal magyarázzák viselkedésüket, hogy a nyári benzinfogyásztási csúcsszezonnak lassan vége, ami az olajpiacra a keresleti oldalról nehezedő nyomást enyhítheti.

Az iráni vezetők közül már lassan mindenkinek a szájából elhangzott, hogy országa nem kívánja felfüggeszteni atomprogramját az ENSZ által megszabott augusztus 31-i határidőig. Ha valóban így cselekszik a perzsa ország, a Nyugat szankciókat vethet ki rájuk. A olajkínálat számára nagy terhet jelenthetne, ha a világ negyedik legnagyobb kitermelőjének számító Irán a szankciókra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés