Előfizetői tartalom

Legfeljebb 100 milliárdra csökken jövőre a gázár-támogatás

Portfolio
Az idei évi, az augusztusi gázár-emelés segítségével mintegy 150 milliárd forintra szorítható állami gázártámogatási összeg a jövő évben legfeljebb 100 milliárd forintra csökken - jelentette be a mai sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A maximum 100 milliárd forintos támogatás egyrészt a 70 milliárd forintnyi bányajáradékból, másrészt egy 10-30 milliárd forintos költségvetési forrásból jön össze.

Gyurcsány emlékeztetett, hogy a 100 milliárdos összes támogatás a lakossági gázszámla mintegy 20%-át teszi ki. A kormány szociális alapra kívánja helyezni a támogatást, melynek keretében mintegy 1.2 millió család részesülhet támogatásban. Egy háztartásra így mintegy 80 ezer forintos támogatás juthat.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés