Előfizetői tartalom

Gyurcsány: egy dologról még nem tud részleteiben a lakosság...

Portfolio
A hiánycsökkentés programjának a már meghozott, a bevételeket növelő intézkedéseken túl nincs szükség a vállalkozásokat, vagy a lakosságot terhelő további jelentős lépésekre - jelentette ki a mai sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Hozzátette: egy dologról még nem tud a lakosság: a már eldöntött, de részleteiben még nem kidolgozott ingatlanadó 2008. évi bevezetését. (Az adófajta bevezetését a Gyurcsány-csomag már tartalmazta).

A sajtótájékoztatón bemutatott prezentáció szerint az adóváltozások nyomán az idei évi adócentralizációs ráta (az államháztartás adó- és járulékbevételei a GDP %-ában) 36.9%-ról 2007-ben 38.8%-ra, majd 2008-ban 39.0%-ra, emelkedik, míg 2009o-ben 38.6%-ra mérséklődik. Gyurcsány elismerte, hogy ezek a számok arra utalnak: az elkövetkezendő években lényegében marad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés