Előfizetői tartalom

A dolgozók igénylik munkaidejük meghosszabbítását

Portfolio
A magas munkanélküliségnek köszönhetően megkérdőjeleződött az Európai Unió két nagyobb gazdaságának, Franciaországnak és Németországnak azon eddigi gyakorlata, aminek köszönhetően erős szabályozás köti a munkapiacon jelenlévőket - vonható le a következtetés a Financial Times és a Harris által közösen közel 10,000 nyugat-európai felnőtt körében elvégzett felmérésből. A közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a munkavállalók ezekben az országokban leginkább attól félnek, amennyiben kormányaik nem lazítanak a munkavégzés korlátain, munkáltatóik áttelepülhetnek a vonzóbb kelet-európai országokba.

Az Európai Unió egyik direktívája maximálisan 48 órában korlátozza a heti átlagos munkaidőt, amit a megkérdezettek túlnyomó többsége ellenez. Az országos lebontást vizsgálva még érdekesebb következtetéseket vonhatunk le, ugyanis az erős munkaerő-piaci szabályozással rendelkező németek több mint 65 százaléka elutasítja a direktívát. A spanyoloknál ugyanakkor 70 százalék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés