Előfizetői tartalom

78.3 milliárd folyt be eddig EVA-ból

Portfolio
24 milliárd forintot tett ki júliusban az államháztartás egyszerűsített vállalkozói adóból (EVA)származó bevétele, így az év első hét hónapjára az egyéni vállalkozók és társas vállalkozások összesen 78.3 milliárd forintot fizettek be az államkasszába, derült ki a Pénzügyminisztérium által kiadott részletes tájékoztatásból.

Tavaly a nyári hónapban 21 milliárd forintot tett ki az "evások" adóbefizetése, így ez az előző év első hét hónapjában összesen 66.2 milliárd forintot tett ki. Ez 2005-ben az éves teljesítés 72.5 százalékát tette ki. Az idei terv 106 milliárd forint, aminek túlteljesülésére nagy esély van, hiszen ennek júliusra már 73.3 százaléka folyt be, ráadásul az utolsó negyedévre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés