Előfizetői tartalom

Megemelte a magyar adóskockázati plafont a Fitch

Portfolio
40 ország 2004 júniusa óta érvényes adóskockázati plafonját emelte meg tegnap délután a legnagyobb európai hitelminősítő. A Fitch közleményének értelmében a magyar adóskockázati plafon az eddigi "A"-ról egy fokozattal "A+"-ra változott. Ez utóbbi három fokozattal jobb a Fitch-nek a hosszú lejáratú magyar devizaadósságra vonatkozó "BBB+" besorolásánál. Az országkockázati plafon (mely számít külön hitelminősítésnek) emelését május közepén a Moody's Investors Service is végrehajtotta.

Kapcsolódó cikkünk2006.05.24 15:55Megszabadult az állami lehúzástól a MOL és az OTP - Moody´s Az említett hitelminősítő intézeteknél szétválik az adott ország államadósságára érvényes hitelminősítés és az országban bejegyzett cégadósoknak adható legjobb adóskockázati besorolás. Utóbbi magasabb lehet, mint előbbi. A vállalati adóskockázati besorolásnál a kiadható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés