Előfizetői tartalom

Tovább esik az olaj ára, már 70 dollárnál tartunk!

Portfolio
A Brent típusú kőolaj hordónkénti ára a mai nyitást követően tovább esett, elérve egy hónapja nem látott mélységeket. A hanyatlásban az amerikai gazdaság lassulására utaló jelek játsszák a főszerepet és az, hogy a nyári benzinfogyasztási csúcsszezonnak lassan vége, visszafogva a fekete arany iránti kereslet mértékét. A kínálati oldalra leselkedő félelmek elillanni látszanak.

A várt 0.5% helyett 0.4%-kal nőtt az ipari termelés júliusban havi szinten az Egyesült Államokban a júniusi 0.8%-os bővülés után. A gazdasági ciklus csúcspontja körüli helyzetre utal, hogy a kapacitáskihasználtság 6 éve nem tapasztalt szintre, 82.4%-ra emelkedett a lefelé módosított júniusi 82.3%-ról. Emellett az amerikai fogyasztói árak öt hónapja nem emelkedtek ilyen lassú...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés