Előfizetői tartalom

5.4%-os reálbérnövekedés az első félévben

Portfolio
A KSH júniusi adatai szerint lassult a bérnövekedés üteme. A lassulás a költségvetési szférához kapcsolható. A bruttó átlagbér 6.4%-kal volt magasabb mint egy évvel korábban, 165,705 Ft-ot tett ki. A legalább 5 fős vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél alkalmazásban állók száma a nemzetgazdaságban 2006. júniusban 2 millió 810 ezer volt, 0.1%-kal több az egy évvel korábbinál.

2006. január-júniusban a versenyszférában dolgozók bruttó átlagkeresete 7.8%-kal, a költségvetési szférában dolgozóké 6.5%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit, ez nemzetgazdasági szinten 7.2%-os növekedést jelent. A nettó keresetek átlagosan 8.1%-kal, a költségvetés területén 7.5%-kal, a versenyszférában 8.6%-kal emelkedtek. A nemzetgazdasági átlagos nettó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés