Előfizetői tartalom

25 milliárddal nagyobb többlet az államháztartásban júliusban - hogyan jött össze?

Portfolio
Júliusban 32.9 milliárd forintos többlettel zárt az államháztartás a Pénzügyminisztérium 7.8 milliárd forintos prognózisával szemben; a részletes adatok azt mutatják, hogy a tervezettnél mintegy 25 milliárddal nagyobb többlethez a kiadások és a bevételek terv alatt maradása együttesen járult hozzá. Összességében a központi költségvetés kiadásai 38.3 milliárddal a tervezett alatt maradtak, míg a bevételek 20.4 milliárddal kevesebbet tettek ki a tervezettnél. Az elkülönített állami pénzalapoknál 3.8 milliárddal nagyobb többlet alakult ki, míg a társadalombiztosítási alapoknál a tervezettnél 3.4 milliárddal kisebb hiány keletkezett.

A központi költségvetési kiadások között a legnagyobb eltérés a költségvetési szervek és fejezeti kezelésű előirányzatoknál mutatkozott: itt a tervezett 288 milliárddal szemben 258 milliárdos költés valósult meg. A helyi önkormányzatok támogatására a tervezett 79 milliárddal szemben 75 milliárd forint volt szükséges. A központi költségvetési bevételek között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés