Előfizetői tartalom

Valóban dinamikus volt a júniusi ipari termelés-bővülés

Portfolio
Az előzetes adatoknak megfelelően 8.8%-kal, munkanaphatástól megtisztítva 11.5%-kal nőtt az ipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva 2006 júniusában - közölte a KSH. A termelés volumene az év első hat hónapjában 10%-kal magasabb volt, mint az előző év azonos időszakában. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index júniusban 1.8%-kal emelkedett.2006 első hat hónapjában az ipari export 14%-kal, a belföldi értékesítés 5.1%-kal nőtt az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Júniusban 10.4%-kal volt magasabb az ipari export az előző év azonos időszakinál. A júniusi exportteljesítmény mintegy kétharmadát a feldolgozóipar két alága adta. Az év hatodik hónapjában a feldolgozóipar legnagyobb exportőrének számító, a feldolgozóipari kivitel közel négytizedét képviselő villamos gép, műszer gyártásának exportvolumene 10.1%-kal bővült. A feldolgozóipari...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés