Előfizetői tartalom

Meddig húzza még a féket a Fed?

Portfolio
17 alkalmon keresztül tartó kamatemelési sorozata után a FED legutóbbi ülésén nem változtatott irányadó kamatrátáján, amire az elemzők találgatni kezdtek, vajon véget ért-e a kamatemelési ciklus, avagy csak szünetet tart az amerikai jegybank szerepét betöltő intézet. A további kamatemelés mellett teszi le voksát a legújabb elemzés a Morgan Stanleytől, hozzátéve, mind a likviditási mutatókból, mind a világgazdaságra általánosan jellemző monetáris kondíciókból, mind pedig az - amúgy aggodalmakat keltő - kötvénypiacról az látszik, nem húzta még túl a féket a FED.

A 90-es évek lufija után a legnagyobb jegybankok vezetői mindössze 8 hónap alatt lazítottak addigi politikájukon, és legtöbb esetben 0 közeli szintre csökkentették irányadó kamatrátájukat. Ezzel szemben, a gödörből kimászva összesen nagyjából 28-30 hónapba telt, hogy visszakerüljünk az előző évtizedben "megszokott" átlagokhoz. Ugyanez a folyamat játszódott le...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés