Előfizetői tartalom

Eldőlni látszik: kötvénykibocsátás helyett EIB-hitel az autópálya-építésekhez

Portfolio
Már szinte bizonyos, hogy az 1.2 milliárd euróra tervezett devizakötvény-kibocsátás helyett szeptemberben hitelfelvételből teremt forrást az autópálya-építésekhez a kormányzat. A Népszava értesülései szerint a kölcsönt az Európai Beruházási Banktól (EIB) állami garanciavállalás mellett vesszük majd fel. A gazdasági és a pénzügyi tárca már megkezdte az egyeztetést az új forrásszerzési akcióról.

A kötvénykibocsátás elmaradása az utóbbi hetekben egyre valószínűbbé vált, miután Veres János pénzügyminiszter június végi brüsszeli látogatása során bejelentette, hogy az autópálya-építésekkel összefüggő valamennyi kiadást a költségvetésen belüli körbe sorolják. Emiatt az idei államháztartási hiány a GDP 0.6%-pontjával lehet magasabb (8.6%-ra változik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés