Előfizetői tartalom

Már a 73 dolláros szintet súrolja az olaj ára - Mi áll a visszaesés hátterében?

Portfolio
A Brent típusú kőolaj ára a tegnapi kereskedés során két hete nem látott 73.3 dolláros mélypontra zuhant, melyben több olyan tényező is szerepet játszott, melyek az olajpiaci spekulánsokat eladásra ösztönözték. A fekete arany kínálati oldalára leselkedő veszélyek enyhülni látszanak, hiszen tegnap sor került a közel-keleti harcok lezárásának irányába ható tűzszünetre a Hezbollah és Izrael között, a BP bejelentette, hogy Amerika legnagyobb olajmezőjén nem állítja le teljes mértékben a kitermelést, valamint a Shell újraindította a júliusban megsérült nigériai vezetékeken az olaj szállítását.

A BP alaszkai olajmezőjén a Prudhoe Bay-en napi 400,000 hordó olajat termelnek ki, ami az összes amerikai kitermelés 6%-át teszi ki. A hétvégén a társaság bejelentette, hogy csak 200,000 hordónyi olajjal fog kevesebbet szolgáltatni a mezőről, hiszen ilyen feltételek mellett is meg tudják oldani a hibás vezeték javítását.A Shell megnyitotta nyolc nigériai olajfúró tornyát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés