Előfizetői tartalom

Furfangos Gyurcsány-reakciók az euró-bevezetés témakörére

Portfolio
"Szeptember elsején be fogja nyújtani a kormány a konvergencia programot, amely természetesen azt a célt tűzi ki, hogy a lehető legrövidebb időn belül, és még elvállalható társadalmi áldozatvállalással visszatérjünk az egyensúlyi pályára" - - reagált a Kossuth Rádió szokásos kedd reggeli műsorában az euró-bevezetés felvetésére Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Hozzátette: "ha az egyensúlyt túl gyorsan teremtjük, akkor iszonyatos társadalmi terheket fog jelenteni. Ha túl lassan, akkor pedig veszélyeztetjük az építkezésnek (EU-támogatással megvalósuló beruházások) a kibontakozását. A kettő között kell jó egyensúlyt találni".

(Ön)Kritikát gyakorolt akkor, amikor úgy fogalmazott: "az euró bevezetésének a kérdése nem az utolsó négy évnek a kérdése, az utolsó hat-hét év kérdése, hogy senki nem beszélt eddig megalapozottan erről". Majd úgy folytatta: "hallom, vannak akik most mondják, hogy márpedig tessék kimondani, hogy az (euró-bevezetés) 2010. Időnként annyira szeretnék visszakérdezni, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés