Előfizetői tartalom

Február óta a legnagyobb tőkebeáramlás az USA-ba - mire elég?

Portfolio
75.1 milliárd dollárt kitevő nettó tőkebeáramlás volt tapasztalható a külföldiek részéről júniusban az Egyesült Államokba, ami magasabb volt a várt 67-68 milliárd dollárnál és február óta a havi legmagasabb nettó tőkebeáramlást jelenti. A májusi 69.6 milliárdos beáramlást 63.6 milliárd dollárra módosította lefelé az USA Pénzügyminisztériuma.

Amint emlékezhetünk rá, június nem kedvezett az amerikai részvényeknek (sem): nettó értelemben 4 milliárd dollárnyit adtak el belőle a külföldiek a májusi 2.7 milliárdos nettó vásárlás után. Az ötödik havi általános részvénypiaci korrekció időszakában a friss tőke inkább a biztonságosabb amerikai államkötvényekbe áramlott. Itt 27 milliárdos nettó tőkebeáramlás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés