Előfizetői tartalom

Enyhült a termelői árnyomás az USA-ban (2.)

Portfolio
A várt 0.3-0.4%-kal szemben 0.1%-kal emelkedtek a termelői árak az Egyesült Államokban júliusban (hó/hó), míg a volatilis elemek nélküli magárindex 0.3%-os csökkenést (!) jelzett a várt 0.2%-os emelkedéssel szemben. Előbbi 0.5%-os, utóbbi 0.2%-os bővülést mutatott júniusban. Éves szinten 4.2%-kal emelkedtek a termelői árak, míg a volatilis elemek nélkül 1.3%-os volt a drágulás mértéke.

Utoljára 2005 októberében csökkentek hasonló mértékben (0.3%-kal) az élelmiszerrek és energiahordozók nélküli termelői árak az USA-ban. Júliusban havi szinten a nyersanyagok 3.1%-kal, élelmiszerek és energiaárak nélkül 1.3%-kal drágultak. A félkész termékekért 0.5%-kal, élelmiszerek és energiaárak nélkül 0.7%-kal fizettek többet, mint egy hónapja. Mindez arra utal, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés