Előfizetői tartalom

Mit használjunk előrejelzésre? - a Gyurcsány-csomag negatív hatása

Portfolio
A gazdasági előrejelzés eszköztárában számos statisztikai módszer található. Saját számításainkat és elképzeléseinket remekül egészítik ki a különböző kutató-intézetek által összeállított személyes megkérdezéseken alapuló bizalmi indexek. Közös jellemzőjük, hogy a statisztikai hivataloknál "gyorsabbak", így képesek megadni a legelső jelzéseket a piacnak. A bizalmi indexek használata több okból is előnyös. A megkérdezettek hangulatának változásában egyszerre játszanak szerepet a hazai gazdaság legújabb fejleményei, tükröződnek a várakozások mind a közvetlen, mind a közvetett kapcsolatokat illetően.

A Gyurcsány-csomag hatása. Az elmúlt hónapok adatait böngészve látható, hogy az Új Egyensúly névvel illetett kormányzati kiigazító csomag bejelntését követően érezhetően csökkent a legtöbb hazai bizalmi index értéke. Igaz volt ez mind az üzleti vezetők, mind pedig a lakosság körére. A GKI fogyasztói bizalmi indexe például az intézkedések bejelentése utáni hónapban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés