Előfizetői tartalom

Esik az olaj ára, szűnnek a félelmek

Portfolio
Az olaj hordónkénti ára lefele vette az irányt a mai kereskedés során, folytatva az elmúlt hét közepétől tartó lejtmenetet. A fekete arany piacán kialakuló pesszimizmust a közel-keleti tűzszünet híre váltotta ki illetve az, hogy Amerika legnagyobb olajmézőjén, a Prudhoe Bay-en a BP csak a kitermelés egyik felét fogja leállítani a javítási munkák idejére. A negatív trend kialakulásában fontos szerepet játszott az elmúlt hét csütörtöki sikeresen meghiusított terrorcselekmény híre, melynek hatására a szerdai 78.61 dolláros történelmi csúcsszintről 75 dollár közelébe esett az olaj árfolyama.

Az olaj árának csökkenése a következő tényezőknek tudható be: 1, Hazai idő szerint 7 órakor lerakták a fegyvert a Hezbollah és Izrael katonái az ENSZ Biztonsági Tanácsának pénteki döntésével megegyezően - írja a yahoofinance. A tűzszünetet megelőző órákban még zajlottak a bombázások, és az izraeli csapatok kivonása még nem történt meg (a fáradt egységek helyére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés