Előfizetői tartalom

Újratárgyalhatják a 3 éves minimálbér-megállapodást

Portfolio
A szociális partnereken múlik, hogy hogyan változik a minimálbér szintje a következő években - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter a köztévé ma reggeli műsorában. A megváltozott gazdasági klíma okozta új helyzet miatt a szociális partnerek újratárgyalják a minimálbért és "megállapodással fog végződni ez az új szituáció is, mint ahogy eddig minden egyes alkalommal 2002 óta" - idézte a tárcavezetőt az MTI.

Mint ismert, az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) tavaly novemberben írták alá azt 3 évre, 2008-ig szóló a megállapodást, mely rögzíti a minimálbér alakulását egy differenciált rendszer szerint. Amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök június 10-én az OÉT ülésén ismertette a szociális partnerekkel a kormány kiigazító csomagjának részleteit, a munkaadói és munkavállalói...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés