Előfizetői tartalom

Lendvai: legalább 1-2 éves csúszás lesz az euró-bevezetésben

Portfolio
A kormányprogram idején azt szerettük volna, ha 2008-ra teljesíti Magyarország a maastrichti kritériumokat, ezért hangsúlyozta legkorábbi időpontként az euró bevezetésének 2010-es dátumát a kormány. Ma úgy látszik, hogy elég drámai választásokra kényszerülne az ország, ha a 2008-as dátumot tartaná, hiszen akkor vissza kellene fogni a fejlesztéseket - mondta a tegnap a köztévé reggeli műsorában Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. A politikus legkorábbi dátumként 2011-et és 2012-őt jelölte meg az euró magyarországi bevezetésére.

Lendvai szerint a korábbi tervekkel ellentétben az államháztartási hiány 3% alá csökkentésének határidejére 2009-et, vagy 2010-et kellene szerepeltetni a szeptember elsején benyújtandó konvergencia-programban. Megjegyezte: rajtunk múlik, hogy ezt követően mikor történik meg a tényleges pénzcsere (a szabályrendszer alapján ez legalább két év, de Lendvai sugallta, hogy ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés