Előfizetői tartalom

Őrült száguldás az olaj piacán - Meddig tarthat még?

Portfolio
A tegnapi kereskedés során a Brent típusú kőolaj új történelmi csúcsot állított be, melynek hátterében a legnagyobb amerikai olajmező kitermelésének leállása áll. A nap végére sem lankadt az olajpiaci befektetők vételi kedve, így új 78.48 dolláros történelmi csúcs született. A legfrissebb hírek szerint az amerikai összkitermelés 6%-át adó Prudhoe Bay nevű olajmező még hónapokig használaton kívül maradhat. Az olaj árának emelkedéséhez az enyhülni nem akaró közel-keleti konfliktus is hozzájárul.

A Prudhoe Bay nevű alaszkai olajmezőn, melyből 26.36%-os részt birtokol a BP, rozsdásodásra és enyhe szivárgásra hivatkozva 3 mérföld hosszú olajvezetéket kell kicserélni, ami a Bloomberg által megkérdezett Citigroup elemző, James Neale szerint hónapokig elhúzódhat. A vezeték megrongálódása miatt napi 400,000 hordós kitermeléskiesésre kerülhet sor, ami az alaszkai összes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés