Előfizetői tartalom

Mindenki számlát kapna - csak időhúzás a Zöld könyv?

Portfolio
Az MSZP frakciója hosszas szakértői viták után abban egyezett meg: minden egészségügyi ellátásról állítson ki számlát a szolgáltató háziorvos, a szakrendelő vagy a kórház - értesült a Világgazdaság. Ezen ellenőrizheti a beteg, hogy milyen beavatkozásokat végeztek el rajta, s azoknak mekkora a költsége. Jelképes összeget kellene állnia; ez szolgáltatásoktól függően a számla 1-10 százaléka lenne, a többit az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fizetné. Ám az OEP kizárólag a beteg által aláírt számla után fizetne az egészségügyi intézménynek. Az MSZP-frakció ma ismerteti az egészségügy átalakítását célzó tervekről kialakított véleményét.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportja tehát eltérő véleményen van a vizitdíj kérdésében, mint a szabad demokrata irányítású szaktárca. Utóbbi szerint az Európai Unió tagállamainak kétharmadában bevezették már a lakossági önrészfizetést (co-payment) annak érdekében, hogy a beteg tudja: amikor orvoshoz fordul, szolgáltatást vásárol. A VG emlékeztet:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés