Előfizetői tartalom

Uniós pénzből 4-es metró? - Kinek mi lenne jó?

Portfolio
Erős a kormányzati szándék arra, hogy a 4-es metró beruházását részben uniós pénzekből finanszíroztassák - értesült a Népszabadság. Az állami büdzsé így biztosan jobban járna, a városvezetés szerint Budapest viszont kevésbé, mivel ekkor a főváros egyéb fejlesztési elképzeléseire nem jutna elegendő uniós forrás. A metró finanszírozási szerződés fenti elképzelés szerinti átalakítására egyszer a Fővárosi Közgyűlés már határozott nemet mondott, Budapest vezetése nélkül azonban a kormány nem tudja megváltoztatni a szerződést.

A lap úgy tudja, hogy a kormány az Új Magyarország fejlesztési tervbe kívánja beletenni a 4-es metró építési projektjét. A 2004-es megállapodás szerint a metró 195 milliárd forintos költségvetéséből 154-et az állam finanszírozna. Ezen tétel csökkentése nemcsak az állami költségvetésre nehezedő terhet mérsékelni (ami a deficitcsökkentés időszakában amúgyis jól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés