Előfizetői tartalom

Robbant a kaucsuk ára - 1 év alatt 54%-os emelkedés

Portfolio
A következő 5-7 évben a természetes kaucsuk kínálata erőteljes emelkedést fog mutatni, azonban a kereslet világszerte ennél jóval nagyobb mértékben fog nőni hangzott el a világ legnagyobb kaucsuktermelőjének számító Malajziában rendezett kaucsuk konferencián. A kaucsuk világpiaci ára egy év alatt 54%-kal emelkedett és az jövőben további erőteljes felértékelődésre számítanak a piac szereplői. Előrejelzések szerint az idei évben 250 ezer tonna hiány várható, miközben 2010-re, a jelenlegi több mint háromszorosára, 820 ezer tonnás hiányra számítanak az elemzők.

Az elmúlt évben a természetes kaucsuk világpiaci ára 54%-kal emelkedett, mely a fejlődő piacokon jelentkező erőteljes keresletnek volt köszönhető. Persze csakúgy, mint a többi nyersanyagnál itt is jelentős mértékű szerepet játszik az árfolyam növekedésében a spekulációs tőke. A Rubber Study Group által készített felmérésből kiderül, hogy az idei évben a világ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés