Előfizetői tartalom

Mit hoz a Gyurcsány-csomag? - BNP Paribas a magyar kilátásokról

Portfolio
A Gyurcsány-csomag magasabb inflációt, lassabb növekedést okoz, emellett azonban nem oldja meg az államháztartás strukturális finanszírozási gondjait - szögezi le a ma megjelentetett feltörekvő piaci kitekintő magyar részében Michael Dybula, a BNP Paribas elemzője. A szakértő szerint az egyik fő probléma a magyar kilátásokkal kapcsolatban az, hogy a kiigazító csomag eleve lassítja a gazdasági növekedést, melyet lefelé húzhatnak a továbbra is szükséges jegybanki kamatemelések, emellett várhatóan az euró-zóna gazdasági növkedése is lassul jövőre.

Dybula hangsúlyozza, hogy elkerülhetetlen a további költségvetési hiánycsökkentéshez a kiadások érdemi lefaragása. Az ábrákat is tartalmazó elemzés összefoglalójához kérjük kattintson a portfolio.hu angol oldalára.Kapcsolódó cikkünk2006.08.03 06:00Újabb nagybank elemzői jártak Magyarországon - mit tapasztaltak és mire számítanak?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés