Előfizetői tartalom

Leállították Amerika legnagyobb olajmezőjét! - Jöhet az új csúcs?

Portfolio
A Brent típusú kőolaj a pozitív tartományban kezdheti a mai kereskedést, hiszen a gyenge lábakon álló kínálati oldalon újabb sebek keletkeztek a hétvégén. A Chris nevű trópusi vihar által okozott horzsolások már begyógyulni látszanak, azonban van mi borzolja a kedélyeket. A legfrissebb hírek szerint a BP kénytelen volt leállítani Amerikában legnagyobbnak számító olajmezőjének kitermelését, ami a közel-keleti feszültségek és sok más termelésleállás mellett az olaj árának emelkedéséhez járul hozzá.

A BP vasárnap jelentette be, hogy Prudhoe Bay nevű alaszkai mezőjén leállítja a kitermelést. A mező jelentőségét mutatja, hogy a mostani leállás napi 400,000 hordós kiesést jelent, ami az amerikai kitermelés 6%-át, a világtermelés 0.5%-át teszi ki.A Reuters által megkérdezett Tony Nunan, a Mitsubishi kockázatkezelő menedzsere szerint a BP termeléskiesése jelentős méreteinél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés