Előfizetői tartalom

László Csaba: feketegazdaságba menekülhet a cégek egy része

Portfolio
Az adóemelések után a cégek egy része a feketegazdaságba menekülhet - véli László Csaba expénzügyminiszter, a KPMG partnere a Magyar Hírlapnak adott interjújában. László szerint ha magas az adó, többen akarják elkerülni, de ha az elkerülés kockázata nő, akkor többen elgondolkodnak rajta. László Csaba úgy véli, a költségvetés bevételi tervei a fentiek miatt teljesülhetnek.

Egyfajta “szentháromság" létezik ma Magyarországon abban a tekintetben, hogy a cégek hogyan igyekeznek elkerülni az adófizetést. Egyrészt a számviteli veszteség kimutatásával igyekeznek mentesülni a társasági adófizetés alól. Az osztalékadót a házipénztár felduzzasztásával igyekeznek megspórolni, míg a béreket terhelő adókat, járulékokat a minimálbér alkalmazásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés