Előfizetői tartalom

Elég csak néhány dologra figyelnünk a héten

Portfolio
Az előttünk álló héten makrogazdasági szempontból csak néhány fontosabb adat/jelentés lát napvilágot. Magyar szempontból érdekes lesz a kedd kora esti államháztartási publikáció: ha minden igaz, július volt az első hónap idén, amikor enyhe többlettel zárt a büdzsé. Szerdán megtudhatjuk, hogy a külkereskedelmi mérleg egyenlege hogyan zárt júniusban. Pénteken jelenik meg magyar vonatkozásban a hét legfontosabb makroadata, a júliusi fogyasztói árstatisztika. Mivel a Gyurcsány-csomag egyes elemei augusztustól már életbe léptek, így a júliusi az utolsó úgymond tiszta inflációs adat, ami az elemzők szerint enyhe emelkedést mutat majd a júniusihoz képest. Pénteken megjelenik a legutóbbi Monetáris Tanács kamatmeghatározó ülés jegyzőkönyve, ebben merőben új információ várhatóan már nem jelenik meg.

A fejlett piaci adatok között a keddi amerikai termelékenységi és termékegységre eső bérköltség-adatokra (ULC) érdemes figyelni. Ezen a napon este kiemelten fontos, hogy a Fed Nyíltpiaci Bizottsága hogyan dönt az irányadó rátáról (jelenleg 5.25%). Egészen múlt péntekig kétesélyes volt a kimenetel (tartás, vagy újabb 25 bp-os emelés). A pénteki amerikai munkaerő-piaci adatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés