Előfizetői tartalom

Egyre egyértelműbb: lesz még idén EKB-kamatemelés

Portfolio
Amennyiben az inflációs kockázatok miatt szükségét látja, nem fog hezitálni az Európai Központi Bank, hogy tovább emelje az irányadó kamatot - mondta el a Bloombergnek adott ma reggeli interjújában Klaus Liebscher, a kamatdöntésekben illetékes testület osztrák tagja. Hozzátette: nincs a testületen belül előre eldöntve, hogy mikor és hogyan változnak a monetáris kondíciók; a múlt csütörtöki újabb 25 bp-os szigorítás pedig nem (feltétlenül) a kamatemelések időbeli felgyorsítását tükrözi, inkább "véletlen egybeesés".

Tavaly december óta ez volt a negyedik EKB-kamatemelés, azonban nem a "megszokott" három hónapos különbséggel, hanem ez kettő hónapra rövidült. A piac arra számít, hogy marad ez a két havonta 25 bp-os "sebesség", azaz októberben és decemberben is újabb monetáris szigorítás következik. Ezzel az irányadó ráta 3.5%-ra változhat az év végére. Liebscher megjegyezte: a múlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés