Előfizetői tartalom

Megpattantak a nemesfémek! - 5%-ot erősödött az ezüst

Portfolio
A júliusi amerikai munkaerőpiaci adatok a vártnál gyengébben alakultak, így emelkedett annak valószínűsége, hogy a FED nem fog kamatot emelni a jövő hét kedden esedékes kamatmeghatározó ülésén. Az adatok hatására a dollár lefele vette az irányt, és ez lökést adott az arany és ezüst árfolyamának, hogy kilőjenek a délelőtt során kialakított sávból.

A dollár a munkaerőpiaci adatok hatására két hónapos mélységig gyengült az euróval szemben, ami heves vételi megbízásokat generált a nemesfémek piacán. A Reuters által megkérdezett James Steel szerint, aki a HSBC elemzője, az arany árfolyamában a nap végi profitrealizálások következtében enyhe korrekció elképzelhető, azonban a rövid távú emelkedő trend továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés