Előfizetői tartalom

3 éves haladékot kérnek a lengyelek az EU-tól a költségvetés miatt

Portfolio
3 évig terjedő haladékot kért az Európai Unió illetékeseitől a 3%-os maastrichti államháztartási hiánykritérium teljesítésére Lengyelország - ezt Stanislav Kluza lengyel pénzügyminiszter egy lengyel napilapnak adott interjúban jelentette be. Kluza tárgyalt Joaquín Almuniával, az Európai Bizottság gazdasági és monetáris ügyi biztosával, aki Kluza szerint nem zárta ki egy ilyen jellegű megállapodás lehetőségét

. A pénzügyminiszter emlékeztetett, hogy az Eurostat által adott átmeneti haladék lejárta után jövő márciustól már a magánnyugdíjpénztári kiadásokat is a költségvetésen belül kell kimutatni (hazánknak szintén). Emiatt jövőre nem tudja teljesíteni Lengyelország a 3%-os deficitkritériumot, arra 2-3 évi haladékot kaphat.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés