Előfizetői tartalom

Trichet: további EKB-kamatemelések jöhetnek (3.)

Portfolio
Az Európai Központi Bank monetáris politikája továbbra is alkalmazkodó marad, az irányadó kamatszint a mai emelés mellett továbbra is alacsony szinten van - mondta el a mai kamatdöntési sajtótájékoztatón Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank elnöke. Az alkalmazkodó monetáris politikával kapcsolatos kifejezést a piac úgy értelmezi, hogy a jegybank üzenetet küldött: további kamatemelések is bekövetkezhetnek. Az EKB elnöke megjegyezte: a mai 25 bp-os kamatemelés a Kormányzótanács teljes körű egyet értésével született.

Kapcsolódó cikkünk2006.08.03 13:45 3.00%-ra emelte az irányadó rátát az EKBTrichet elmondta: a második negyedévi gazdasági aktivitással kapcsolatos adatok megerősítik azt, hogy a növekedés továbbra is fokozott ütemű. Megjegyezte: az elmúlt időszaki olajár-robbanás fogyasztói árakba való begyűrűzésének folyamatát kiemelten fogja figyelni az intézmény. Az alacsony pénzpiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés