Előfizetői tartalom

Járai: a forintválság veszélye még nem múlt el

Portfolio
"Az idei, világcsúcsnak tekinthető 10.1 százalékos államháztartási hiány az intézkedések következtében lényegesen - hat százalék körüli szintre - csökkenhet 2007-ben. Ez jótékony hatást gyakorol majd a folyó fizetési mérleg egyenlegére, a gazdasági egyensúlyra, és enyhíti a forintra nehezedő nyomást" - mondta el a Heti Válasznak adott interjújában Járai Zsigmond. A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint "forintválságtól ... tényleg kellett tartani a közelmúltban, és ez a veszély még most sem múlt el. Úgy látom azonban, hogy a csomag - bár nem megfelelő irányba tett lépésekből áll - rövid távon csökkentette a valutaválság esélyét".

A jegybankelnök ismét bírálta a Konvergencia Tanács létét, illetve a Gyurcsány-csomag szerkezetét (a deficitet főleg az adó- és járulékbevételek növelésével igyekszik mérsékelni, ami a gazdasági növekedés lassulásához vezet). "Az adó- és áremelések miatt az infláció is meglódul, ami kamatemelést von maga után - drágítva a hitelfelvételt." A jegybank számításai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés