Előfizetői tartalom

Külföldi elemzői reakciók Járai és Adamecz nyilatkozatára (2.)

Portfolio
A jelenlegi gazdasági pálya nem vezet el a 2013-as euró-bevezetésig, melyben a piac bízik - jelentette ki Járai Zsigmond, a magyar Nemzeti Bank elnöke a forint 60. születésnapjára rendezett konferencián. A kijelentés hatására a forint több mint egy hetes mélypontra gyengült az euróval szemben tegnap, a hozamok emelkedtek. A kamatszint további emelésére lehet szükség, ez azonban az adott döntések meghozatalakor érvényes globális pénz- és tőkepiaci helyzettől, illetve a közép távú inflációs kilátásoktól függ - nyilatkozta tegnap Adamecz Péter, a jegybanki alelnök, a Monetáris Tanács "héjának" tartott tagja.

A nyilatkozatokról Zsoldos István, a Goldman Sachs londoni, Nigel Rendell, a Calyon párizsi, Tóth Gyula, a BA-CA bécsi és Raffaella Tenconi, a Dresdner Kleinwort londoni elemzői fejtik ki rövid véleményüket. Ezek megismeréséhez kérjük kattintson a portfolio.hu angol oldalára.Kapcsolódó cikkünk2006.08.01 11:37 Csak álom a 2013-as euró is? - Járai szkeptikus2006.08.01 14:17 ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés